Gál Ferenc Főiskola Szeged

A 2018/2019 tanév jelmondata ...akik igazságra tanítottak sokakat, tündökölnek örökkön-örökké, miként a csillagok. (Dán 12,3)
2019.7.22., Magdolna névnapja van.

2017. április 29-én az idei évben másodszor szervezett Theolingua nyelvvizsgát a Gál Ferenc Főiskola.


A februári és az április nyelvvizsgánkat is egy-egy 30 órás, angol, B2 szintű nyelvvizsga felkészítő tanfolyam előzte meg. Az áprilisi nyelvvizsgán 14 fő angol, 2 fő pedig német nyelvből tett vizsgát, jó tapasztalatokkal. A vizsgák eredményét előre láthatóan május végén közlik a résztvevőkkel. A következő Theolingua nyelvvizsga 2017. november 18-án lesz, amire október 20-ig lehet jelentkezni. Várhatóan nyelvvizsgára előkészítő tanfolyamok is indulnak, amennyiben a jelentkezők száma eléri a minimális csoportlétszámot. A GFF által szervezett nyelvvizsga felkészítő tanfolyamokra online felületen lehet jelentkezni.

A Gál Ferenc Főiskola 2008 óta a Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központ által akkreditált vizsgahelyeként működik, ahol a Károli Gáspár Református Egyetemen kifejlesztett Theolingua nyelvvizsgát lehet tenni angol, német és olasz nyelvből. Az intézmény a nyelvvizsgára való sikeres felkészülést támogatva 30 órás intenzív nyelvtanfolyamokat is hirdet, amelyek általában a központi nyelvvizsga előtti időszakban indulnak, de igény esetén, a minimális csoportlétszám elérését követően folyamatosan indíthatóak. A nyelvvizsgák időpontját minden évben a Központ teszi közzé a http://www.theolingua.hu/ honlapon.

A Theolingua egyházi szaknyelvi anyaggal bővített kétnyelvű, háromfokozatú nyelvvizsga, ami az Európai Unióban általánosan használt B1, B2 és C1 szinteknek megfelelően méri a nyelvi ismeretet. A nyelvvizsga az akkreditációnak köszönhetően párosítható másik, államilag elismert résznyelvvizsgával és ugyanazokat az előnyöket biztosítja a tulajdonosának, mint bármelyik másik államilag elismert nyelvvizsga. Legyen szó felsőoktatási intézménybe való jelentkezésről, diploma megszerzéséről, a Theolingua nyelvvizsga megállja a helyét.

Az egyházi szaknyelv ismerete megkönnyíti a nemzetközi találkozókon vagy a külföldi partnerekkel folytatott kommunikációt, segíti az idegen nyelvű szakirodalom felhasználását, és hozzájárul ahhoz, hogy a keresztény európai szemléletünket akkor is ki tudjuk fejezni, amikor idegen nyelven kommunikálunk.

A Theolingua egyházi szaknyelvvel bővített nyelvvizsgára és az arra felkészítő nyelvtanfolyamokra bárki jelentkezhet nemcsak angol, hanem német és olasz nyelvből is! Bővebb tájékoztatás és jelentkezés: www.gff-szeged.hu/theolingua