Gál Ferenc Főiskola Szeged

A 2019/2020 tanév jelmondata Hiszen Isten nem a csüggedtség, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét adta nekünk. (2Tim, 1,7)
2020.5.29., Magdolna névnapja van.
Betűméret:  A   A   A

Tanévzáró a Szegedi Keresztény Roma Szakkollégiumban június 8-án

Június 8-án tartották meg a 2017-18-as tanév zárását a kollégium udvarában, ahol hallgatók és munkatársak együtt vettek részt az ünnepi Te Deumon. A 14 órakor kezdődő hálaadó szentmisét dr. Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök celebrálta, Köllő Sándor szegedi egyetemi lelkész koncelebrálásával.

A szentmisét követően kiosztásra kerültek a szakkollégiumi leckekönyvek, valamint a kollégium által adományozható díjak is gazdára leltek. A legrangosabb elismerés, a Boldog Ceferino-díj, amit minden tanév végén olyan hallgató kaphat, aki példamutató közösségi szerepvállalásával, kiemelkedő tanulmányi eredményével és keresztény értékrend megtartásával motiválja és segíti társait, és elkötelezetten tesz azért, hogy minél jobb és reálisabb képet alkothassanak Magyarországon a cigányságról. Idén ezt a kitüntetést két hallgató, Báró-Farkas Margit Chiara és Dobrea Alex György kapta meg.

Az ünnepség végeztével a Szegedi Keresztény Roma Szakkollégium 30 hallgatóval lezárta 6. tanévét.