Gál Ferenc Főiskola Szeged

A 2018/2019 tanév jelmondata ...akik igazságra tanítottak sokakat, tündökölnek örökkön-örökké, miként a csillagok. (Dán 12,3)
2019.5.20., Bernát, Felícia névnapja van.

Tanévzáró a Szarvasi Gyakorlóintézményben

A szarvasi pedagógusképző campuson 2018. június 21-én tartotta meg tanévzáró ünnepségét a Gál Ferenc Főiskola Szarvasi Gyakorló Általános Iskola és Gyakorlóóvoda.

A fenntartó Főiskola részéről Dr. Lipcsei Imre dékán köszöntötte a vendégeket, majd Seidl Ambrus plébános lelki útravalóval látta el a gyermekeket és szüleiket. Az első és ötödik osztályosok a „cyber-világ” kontra valóság találkozását mutatták be előadásukban, amit Stafira-Lovas Ilona tanárnő rendezett.

Bíró Gyula igazgató tanévzáró ünnepi beszédében elmondta, hogy a Gyakorlóintézményben 350 gyermek zárta a tanévet, ebből 216 iskolással, és a jövő évet már több, mint 245 iskolás kezdi meg, két első osztályt köszöntve a tanévnyitó ünnepségen. Az igazgatói beszédben a tanév fejlesztéseiről, a pályázati forrásokból megvalósult beruházásokról, a jövőbeli projektekről és az együttműködési megállapodások által nyújtott lehetőségekről hallhattunk. A nyolc év elismeréseként Vándor-díjat vehetett át Tóth Etele Imre tanuló, ami a legmagasabb kitüntetése az intézménynek, Bóbita-díjat vehetett át munkája elismeréseként Tolisz Teodóra és „Év kisdiákja” kitüntetést Sindel Janka negyedik osztályos tanuló. Ezen kívül több mint száz jutalomkönyvet adtak át.

A Gyakorlóintézmény 2017. május 5-én veszítette el Podani Mihályné szakvezető óvodapedagógus, gyakorlati képzés-vezető munkatársát. Emlékére díjat alapítottak olyan kollégák elismerésére, akik kiemelkedő szakmai tevékenységükkel szolgálják a köznevelés és felsőoktatás ügyét. Az „Ildikó-díjat” ebben az évben első alkalommal Szalbotné Kovács Mária szakvezető óvodapedagógus, Koppányiné Langó Zsuzsanna szakvezető tanító, igazgatóhelyettes, Jelen Szilvia titkárságvezető és Radics Zoltánné dajka vehette át.