Gál Ferenc Főiskola Szeged

A 2018/2019 tanév jelmondata ...akik igazságra tanítottak sokakat, tündökölnek örökkön-örökké, miként a csillagok. (Dán 12,3)
2019.2.18., Bernadett névnapja van.

Szakemberek és kortárs segítők

Szakembereink és kortárs segítőink

 

Dr. Petróczi Erzsébet

szupervizor

Tanárként feladatomnak érzem, hogy az élsportolók és mozgáskorlátozottak vándorcsapatát ködben, úttalan utakon, észak-dél irányba vezessem úgy, hogy mindenki a legjobb hangulatban, s lehetőleg egyszerre érkezzen meg három különböző célba. Pszichológusként hiszek abban, hogy kellenek a sikerek, de az élet legfontosabb, legértékesebb állomásai a krízisek. Ezek a helyzetek adnak lehetőséget arra, hogy újraértékeljünk, másként lássunk dolgokat, új perspektívát találjunk magunknak. Isten saját képére és hasonlatosságára teremtette meg az embert, s nekünk az a küldetésünk, hogy ezt az Isten-képmásságot megvalósítsuk önmagunkban, és engedjük, hogy Isten rajzolja meg ezt a képet lelkünkben.

 

 

Dr. Tandari-Kovács Mariann

szakmai vezető

Egykori kortárs segítőként nagy öröm számomra, hogy bábáskodhatok a kortárs hallgatói tanácsadó és közösségi program megszületésénél a Gál Ferenc Főiskolán. A KHTK program számomra önmagában is közösségteremtő, hiszen a benne szolgálatot vállaló hallgatók élő és befogadó, bizonyos értelemben családot alkotó és Isten szeretetét megjelenítő csoportot teremtenek. Tanárként és pszichológusként a legfontosabb számomra, hogy jelen legyek a találkozásban, a kísérésben. Fontosnak tartom, hogy mind a közösségi programokban, mind az egyéni tanácsadás alkalmával a jelenlévők szabad elhatározása, kreativitása, valamint igényei és saját megoldásmódjai kapjanak teret.

 

 

BALI KINGA

Kiskunfélegyházán élek, 31 éves vagyok, és levelező tagozaton végzem a Hittanár–nevelőtanár mesterszakot a Gál Ferenc Főiskolán.  Informatikus–könyvtáros alapdiplomám van, iskolai könyvtárosként dolgozom egy falusi általános iskolában. Nagyon szeretem ezt a közeget, a munkámat, az embereket, akik körülvesznek hétköznapjaimban. Szeretnék ebben a programban eszköz lenni Isten kezében a jóra, szeretnék segíteni másoknak is, hogy megtalálják azt az utat, amire az Isten hívta őket, hogy egymást támogatva be tudjuk tölteni a helyünket a teremtésben.

 

KÓCZÁN BALÁZS 

Kóczán Balázsnak hívnak, Szentesen születtem, azonban már öt éve Szegeden tanulok, így itt is otthon érzem magam. Az elmúlt évek alatt szociológia mester-, illetve katekéta alapdiplomákat szereztem, jelenleg pedig az SZTE másodéves pszichológus hallgatója vagyok. Fő célomat a hallgatók közötti kapcsolatépítésben, illetve a tanulmányi ügyek rendszerezésében látom mindamellett, hogy segítsek a főiskolásoknak megtalálni saját útjukat az életben, és ráébreszteni őket arra, milyen sok talentummal is rendelkeznek, amelyet vétek lenne a föld alatt hagyni. Remélem hasznosnak találjátok majd szolgálatomat, keressetek bizalommal!

 

NEDUCSIN MIRA

Neducsin Mira vagyok, teológia levelező szakon végzős hallgató. Jelenleg a főiskola mellett egy hivatalban dolgozom, orvos a végzettségem, 35 évig a betegellátásban dolgoztam, 20 évig voltam négy falu háziorvosa. A teológiát azért kezdtem el az eredeti hivatásom mellett, mert a betegekkel való foglalkozás során nagyon sokszor fontos lett, és azóta is nagyon fontos az életemben Isten és ember kapcsolata. A „kortárs” segítő csoportba azért jelentkeztem, mert eredeti hivatásom, és 20 éves háziorvosi gyakorlatom miatt úgy érzem, hogy a főiskolás társaim segítségére lehetek.

 

SZABADOS ERNŐNÉ ZSUZSANNA

Szabados Ernőné Zsuzsanna vagyok, 59 éves, római katolikus vallású, jelenleg még a főiskola hallgatója. Eredeti végzettségem személyügyi szervező, itt, a főiskolán elvégeztem a pasztorális tanácsadás és szervezetfejlesztés karitász szakát.

Két felnőtt fiam van, boldog házasságban élek a férjemmel, aki mindenben társam.

Szeretek fiatalok közt lenni, jó érzéssel tölt el, ha másoknak segíteni tudok. Szeretek olvasni, kirándulni, kézimunkázni, kertészkedni.

 

TÓTH ANDREA KATALIN

Főiskola pasztorális tanácsadás és szervezetfejlesztés szakán tanulok. Gyermek- és ifjúságvédelemmel is szeretnék foglalkozni.  Pedagógus vagyok. Hittant is tanítottam. Önkéntesként segítem egy cigánymisszió munkáját. Nagyon fontosnak tartom, hogy mindenkinek legyen legalább egy bizalmas barátja, akivel megbeszélheti a problémáját. Érdeklődöm a lelkivezetés iránt. Több keresztény vallásfelekezetet ismerek. Nagyon sok hívő barátom van. Tudom, hogy Isten az igazi tanácsadó, Őt kell egyre jobban megismernünk. Ehhez az szükséges, hogy naponta olvassuk a Szentírást, éljünk a szentségekkel és ápoljuk a közösséget keresztény testvéreinkkel. Úgy gondolom, minden beszélgetésből lehet tanulni. Bízom abban, hogy a hozzám fordulóknak segítségére lehetek.

 

TANÁCS IBOLYA


Gyermekjóléti szolgálatnál családgondozóként 14 éves szakmai tapasztalatot szereztem. A Gál Ferenc Főiskolán 2014-ben kezdtem el tanulmányaimat.

 

JAMPANA PAPAMMA

Jyothi Nővér vagyok, Szalvátor szerzetes nemzetközi szintén működő missziós rendhez tartozom. 2006 óta vagyok Magyarországon, jelenleg Újszegeden lakom. A Gál Ferenc Főiskola hallgatója vagyok hittanár-nevelő tanár és a teológiai szakon. A Szegedi Katolikus Egyetemi lelkészségen dolgozom, mint pasztorális munkatárs. Számomra nagyon fontos benyomást ad  az elmúlt félévi KHTK program. Interaktív játékok, pszichológiai gyakorlatok, elmélkedések, meditációk, ima alkalmak sokat segítettek a munkámban, mivel én is fiatalokkal foglalkozok. Kikapcsolódás volt számomra ez a kurzus. Lehetőséget ad, hogy közelebbről megismerjük egymást és bizalommal lehetünk egymás felé, számíthatunk a másik segítségére. Hordozzunk egymás terheit. Nagyon értelmes  beszélgetések alakultak a félév során. Nyitottak vagyunk egymás felé, együttműködésben, megértésben. Ez a program segít minket együtt fejlődni és másoknak segítséget nyújtani. Segít a hit gyakorlatában, mert minden alkalmat rövid imával kezdünk. Úgy érzem, hogy szerencsés vagyok, hogy a Gál Ferenc Főiskolába kerültem, mint hallgató és hálával vagyok az iskola felé, az emberek felé, akik segítettek, hogy elkezdhessem tanulmányaimat itt, a Gál Ferenc Főiskolában.