Neptun, Webmail és egyéb belépések

Gál Ferenc Főiskola Szeged

A 2017/2018 tanév jelmondata "Mert aki sokat kapott, attól sokat követelnek, és akire sokat bíztak, attól annál többet kívánnak." (Lk 12,48b)
2017.10.20., Vendel névnapja van.

Kortárs Hallgatói Tanácsadó Program

Bemutatkozás

A Gál Ferenc Főiskola szegedi karain a hitéleti képzéseken két olyan BA és három MA szakon is folytat képzést, amelyekben kiemelt szerepe van a közösségszervezési ismereteknek, és ugyanez 

vonatkozik az etikatanár szakra is. Hiszen éppen ebben, a közösségekben végzendő munkában és a közösségek szolgálatára történő szakmai felkészülésben közösek a katekéta, kántor, teológia, a pasztorális tanácsadás és karitász, a keresztény kultúra története, valamint a két pedagógiai szak: a hittanár és az etikatanár.

Az egyház lényege szerint közösség, amely csak akkor tölti be küldetését kisebb egységeiben is, ha élő és Istent jelző-megjelenítő közösség, az élet, a szeretet és az igazság közössége. Ennek megfelelően a keresztény közösségszervezés sajátos ismeretei és a közösségek életében, segítésében szerzett tapasztalatok egyházunk alapvető küldetésében való részvételre készítenek fel.

A felsőoktatási intézményektől elvárt hallgatói tanácsadás szolgáltatást a Gál Ferenc Főiskolán ennek megfelelően kívánjuk kialakítani, azaz olyan programot hozunk létre, amelyben az arra megfelelő adottságokkal rendelkező hallgatókat készítünk fel tanácsadói tevékenységére. Célunk tehát, hogy a tanácsadásra kiképzett hallgatóink hatékonyan segítsék hallgató társaik közösségbe való beilleszkedését, ami az önkéntes segítségnyújtáson túlmenően egyedülálló módon elmélyíti felsőoktatási tanulmányaikat.

A GFF kortárs hallgatói tanácsadó programjában végzettek megfelelő ismeretekkel rendelkeznek a katolikus egyház intézményeinek és a non-profit szektor működésének egészéről, képesek formális és nem formális szerveződések irányítására és feladataik komplex kezelésére. Olyan szolgálat létrehozását terveztük a Gál Ferenc Főiskolán, ahol a hallgatók kortársaiktól kapnak érzelmi, lelki támogatást nehéz élethelyzetükben. 

   

 

Szakemberek és kortárs segítők


Szolgáltatások

Gál Ferenc Délutánok

Mit jelent Gál Ferencesnek lenni?

Főiskolai közösségépítés

Kortárs hallgatói tanácsadás

 

Elérhetőség, bejelentkezés, kapcsolat: khtk[kukac]gff-szeged.hu

Koordinátor: Hégert-Huszka AnnamáriaProgramok

 

 

Szent László év alkalmából megrendezésre kerülő alkotó- és előadóművészeti pályázat

Belső továbbképzés  a Kortárs Hallgatói Tanácsadó Közösség önkénteseinek 2017.03.31.

  

"Hittanár - Mester - Nap" kerekasztal beszélgetés a Főiskolán


http://www.magyarkurir.hu/hirek/kerekasztal-beszelgetes-szeged-csanadi-egyhazmegye-kateketaival-gal-ferenc-foiskolan

 

 

Az Irgalmasság Szentévében meghirdetett Képzőművészeti és irodalmi pályázat nyertesei:

 

I.díj: Rákos Judit, teológia szakos hallgató

II.díj: Radnai Zsuzsanna, teológia szakos hallgató

III.díj: Radnai Zsuzsanna, teológia szakos hallgató

Elismerésben részesült: Dr. Nagy Ágnes, katekéta szakos hallgató

 

Képzőművészeti és irodalmi pályázat az Irgalmasság Szentévében