Gál Ferenc Főiskola Szeged

A 2018/2019 tanév jelmondata ...akik igazságra tanítottak sokakat, tündökölnek örökkön-örökké, miként a csillagok. (Dán 12,3)
2019.4.22., Csilla, Noémi névnapja van.

Kortárs Hallgatói Tanácsadó Program

Bemutatkozás

A Gál Ferenc Főiskola szegedi karain a hitéleti képzéseken két olyan BA és három MA szakon is folytat képzést, amelyekben kiemelt szerepe van a közösségszervezési ismereteknek, és ugyanez 

vonatkozik az etikatanár szakra is. Hiszen éppen ebben, a közösségekben végzendő munkában és a közösségek szolgálatára történő szakmai felkészülésben közösek a katekéta, kántor, teológia, a pasztorális tanácsadás és karitász, a keresztény kultúra története, valamint a két pedagógiai szak: a hittanár és az etikatanár.

Az egyház lényege szerint közösség, amely csak akkor tölti be küldetését kisebb egységeiben is, ha élő és Istent jelző-megjelenítő közösség, az élet, a szeretet és az igazság közössége. Ennek megfelelően a keresztény közösségszervezés sajátos ismeretei és a közösségek életében, segítésében szerzett tapasztalatok egyházunk alapvető küldetésében való részvételre készítenek fel.

A felsőoktatási intézményektől elvárt hallgatói tanácsadás szolgáltatást a Gál Ferenc Főiskolán ennek megfelelően kívánjuk kialakítani, azaz olyan programot hozunk létre, amelyben az arra megfelelő adottságokkal rendelkező hallgatókat készítünk fel tanácsadói tevékenységére. Célunk tehát, hogy a tanácsadásra kiképzett hallgatóink hatékonyan segítsék hallgató társaik közösségbe való beilleszkedését, ami az önkéntes segítségnyújtáson túlmenően egyedülálló módon elmélyíti felsőoktatási tanulmányaikat.

A GFF kortárs hallgatói tanácsadó programjában végzettek megfelelő ismeretekkel rendelkeznek a katolikus egyház intézményeinek és a non-profit szektor működésének egészéről, képesek formális és nem formális szerveződések irányítására és feladataik komplex kezelésére. Olyan szolgálat létrehozását terveztük a Gál Ferenc Főiskolán, ahol a hallgatók kortársaiktól kapnak érzelmi, lelki támogatást nehéz élethelyzetükben. 

   

 

Szakemberek és kortárs segítők

 

Elérhetőség, bejelentkezés, kapcsolat: khtk[kukac]gff-szeged.hu

Koordinátor: Tábi Judit

 

Szolgáltatások

 

Programok

 

Sérült gyermek a családban - a szivárványon innen és túl...
- beszélgetés Bozóki Edittel (pedagógus, táborszervező), egy Down-szindrómás kisfiú édesanyjával -

"Ha tudtam volna... másképp csináltam volna?" - kerekasztal beszélgetés a Gál Ferenc Főiskolán

Párbeszéd a kiégésről -  Dr. Versegi Beáta Mária, 2017. november 29.

Szent László év alkalmából megrendezésre kerülő alkotó- és előadóművészeti pályázat

 Belső továbbképzés  a Kortárs Hallgatói Tanácsadó Közösség önkénteseinek 2017. március 31.

 "Hittanár - Mester - Nap" kerekasztal beszélgetés a Főiskolán

 

 

 

Az Irgalmasság Szentévében meghirdetett Képzőművészeti és irodalmi pályázat nyertesei

 

Képzőművészeti és irodalmi pályázat az Irgalmasság Szentévében