Neptun, Webmail és egyéb belépések

Gál Ferenc Főiskola Szeged

A 2019/2020 tanév jelmondata Hiszen Isten nem a csüggedtség, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét adta nekünk. (2Tim, 1,7)
2020.2.18., Bernadett névnapja van.

Theolingua nyelvvizsgára felkészítő tanfolyam Szegeden, Békéscsabán és Szarvason

Üdvözöljük a nyelvvizsgára készülőket!

 A Gál Ferenc Főiskolán Szegeden letehető Theolingua akkreditált nyelvvizsgáról, valamint az arra három városban is felkészítő nyelvtanfolyamról kívánjuk tájékoztatni mindazokat, akik középiskolásként vagy egyetemistaként, illetve munkájukhoz tartozóan nyelvvizsgára készülnek angol, német és olasz nyelvből.

A Theolingua egyházi szaknyelvi anyaggal bővített kétnyelvű, háromfokozatú nyelvvizsga B1, B2 és C1 szinteken. A Theolingua nyelvvizsga sajátossága, hogy az írásbelin alapfokon nem kell fordítani, és nincs teszt sem, de van olvasott szöveg értése magyar nyelvű feladatlappal, továbbá idegen nyelvű szöveg összefoglalása magyarul, valamint levélírási feladat egy köznapi kommunikációs helyzetről. Középfokon az olvasott szöveg értésén túl már van fordítás magyarra, de magyarról nem kell fordítani, hanem össze kell foglalni az adott nyelven, végül kisebb fogalmazást is kell írni. Felsőfokon van teszt, fordítási-, illetve szövegösszefoglalási feladatok, valamint egy esszé jellegű szöveget kell alkotni. Nyelvtani teszt nincs, a nyelvhelyességet a szövegösszefoglalási és a fogalmazási feladatban értékelik. Egy korábban letett nyelvi részvizsga párosítható a Theolingua megfelelő részével, így együtt C típusú nyelvvizsgának feleltethetők meg.

Legközelebb november 16-án lesz Theolingua nyelvvizsga Szegeden, amire a GFF három városban is indít B2 szintű intenzív felkészítő nyelvtanfolyamokat délutáni és kora esti időpontokban: a Teológiai Karon (Szeged, Dóm tér 6.), a Gazdasági Karon (Békéscsaba, Bajza u. 33.) és a Pedagógiai Karon (Szarvas, Szabadság út 4.). A tanfolyam a november 16-i nyelvvizsgára készít fel. A tanfolyamra szeptember 10-ig lehet jelentkezni online, ami a szeptember 16-i héten indul.

Minderről részletes leírást, a tanfolyamra jelentkezési lapot, mintafeladatokat talál a GFF honlapján: http://gff-szeged.hu/nyelvvizsga.

A GFF jelenlegi és korábban végzett tanulóinak, hallgatóinak 15% kedvezményt biztosít a tanfolyamokon! 

Várjuk a nyelvvizsgára és a tanfolyamra jelentkezőket!