Gál Ferenc Főiskola Szeged

A 2018/2019 tanév jelmondata ...akik igazságra tanítottak sokakat, tündökölnek örökkön-örökké, miként a csillagok. (Dán 12,3)
2019.2.22., Gerzson névnapja van.

Természettudományos konferencia Szarvason

A konferencia a másodéves óvodapedagógus hallgatók énekes műsorával és Lővei Lili szavalatával vette kezdetét, ezt követően Dr. Lipcsei Imre, a Pedagógiai Kar dékánja nyitotta meg a rendezvényt.

     


A hallgatók, diákok és az érdeklődő kollégák három előadást hallhattak. Dr. Tirják László, a Körös-Maros Nemzeti Park igazgatója eladásában bemutatta a Nemzeti Park területeit, annak kiemelt jelentőségű értékeit. Felhívta a figyelmet a klímaváltozás okozta kihívásokra, valamint annak a terület növény- és állatvilágára gyakorolt hatására, majd elmondta, mindez milyen új feladatok elé állítja a Nemzeti Park szakembereit. A következő előadó Vadász Csaba, a Körös Klub Természetvédelmi Egyesület elnöke a szervezet munkájáról, a pósteleki Kányabangita tanösvény területeiről és az ott található növény és állatfajokról adott részletes bemutatást. Pártai Lucia meteorológus előadásában a klímaváltozás és az emberi tevékenység összefüggéseit elemezte, kiemelve a természethez alkalmazkodás fontosságát.

További sajtómegjelenés: GFF Pedagógiai Kar