Neptun, Webmail és egyéb belépések

Gál Ferenc Főiskola Szeged

A 2017/2018 tanév jelmondata Mert aki sokat kapott, attól sokat követelnek, és akire sokat bíztak, attól annál többet kívánnak. (Lk 12,48b)
2018.6.21., Alajos, Leila névnapja van.

ENSI Biciklitúra

 

Fitten és üdén tekertünk a dorozsmai biciklitúrán

November 16-án bicikliztünk egy jót Szeged és Dorozsma között, majd vissza. Kovács Zoli, HÖK elnökünk nagyon finom mézes teát készített nekünk az útra. A kis csapat közel fél óra alatt tette meg a 10 km-es távot a kőbárányos kútig, ami a templomkert falába ágyazva, Dorozsma központjában áll. Nem csupán emlékmű, hanem a szomjat is oltja. Sajnos már téliesítették a kutat, de jó időben sokan látogatják az emlékművet.

Ezután a templom sekrestyése, Ilona néni vezetésével fedeztük fel a szentélyt, ahová belépve meglepik a szemlélőt annak hatalmas arányai. A klasszikus stílusban épült templomban mindenütt sima falfelülettel találkozunk, amelyen kevés az ornamentika (díszítés). Nagy méretek, hatalmas szószék, széles boltívek, mindkét oldalon a magasban végig oldalkórusok, világos, nagy ablakok jellemzik a templomot. Elől a márvány korláton belül a tágas szentély a főoltárral látható, amelynek homályából szinte életre kelni látjuk a letűnt évszázadokat, a templomépítő ősök néma árnyait, akik nagy áldozatkészséggel megépítették a 3000 férőhelyes gyönyörű nagy templomot 200 évvel ezelőtt. Sajnos megörökíteni már nem tudtuk a rossz fényviszonyok miatt, hiszen mire kiértünk, már sötétedett.

A látogatás után a finom teát megittuk, ami lendületet adott, hogy ugyan olyan fitten hazatekerjünk. Kellemes és mozgalmas délutánt töltöttünk együtt.

Tokodi Margaréta, ENSI mb. vezető