Gál Ferenc Főiskola Szeged

A 2019/2020 tanév jelmondata Hiszen Isten nem a csüggedtség, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét adta nekünk. (2Tim, 1,7)
2020.5.29., Magdolna névnapja van.
Betűméret:  A   A   A

Gál Ferenc emlékkiállítás

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Gál Ferenc teológia professzor, a katolikus egyetem alapító rektorának, egyházmegyei főiskolánk névadójának emléktábláját áldotta meg Ternyák Csaba egri érsek július 25-én Pácinban. Az eseményre Gál Ferenc szülőfalujában, halálának 20-ik évfordulóján került sor a pácini Jézus Szíve templomban tartott ünnepi szentmise keretében. Ünnepi homíliát Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök mondott. Bővebben
 
 
 
 
 
 
Főiskolánk névadója, Gál Ferenc 1998. július 25-én hunyt el Budapesten. Halálanak 20. évforduláján kiállítással emlékezünk munkásságára. 
A főiskola 2008-ban vette fel Gál Ferenc dogmatikaprofesszor, a nagy hatású pap, teológus nevét, aki a diktatúra egyházüldözésének időszakában megtartotta, azt követően pedig újraszervezte a magyar katolikus egyetemi oktatást.  
A GFF által készített kiállítás a Főiskola szegedi Dóm téri központi épületének földszinti aulájában tekinthető meg. Az anyagot Kövécs Ildikó könyvtárvezető és dr. Kozma Gábor rektor szerkesztették, a grafikai tervezés és a kivitelezés a Fingerprint Kft. munkája. Bővebben