Neptun, Webmail és egyéb belépések

Gál Ferenc Főiskola Szeged

A 2018/2019 tanév jelmondata ...akik igazságra tanítottak sokakat, tündökölnek örökkön-örökké, miként a csillagok. (Dán 12,3)
2019.1.18., Piroska névnapja van.

„Hungarikum elődöntőben” a GFF Gyakorlóintézménye…

A Lakiteleki Népfőiskola – az Országgyűlés és a Hungarikum Bizottság támogatásával –„Kárpát-medence kincsei” címmel vetélkedőt szervezett a hungarikum mozgalom további népszerűsítése, valamint nemzeti értékeink megismertetése érdekében. A vetélkedőre a Kárpát-medencei általános iskolák 7. osztályában tanuló diákok és felkészítő tanáraik jelentkezhettek.

Jelentkezés feltétele egy 50 kérdésből álló nemzeti értékeinkkel kapcsolatos feladatlap megoldása volt. A Kárpát-medencéből több, mint 600 csapat nevezett erre a versenyre.

A 2018. április 24-25-én, Lakitelken megrendezésre kerülő elődöntőbe már csak 24 csapat juthatott. Köztük a Gál Ferenc Főiskola Szarvasi Gyakorló Iskolája és Gyakorlóóvodája „Szarvasi Gombócok” elnevezésű csapata, melynek tagjai Diviki Levente, Kis Ulrika és Korbely Patrik.

Az elődöntőbe jutáshoz a csapatunknak több feladatot is teljesítenie kellett: totót töltöttek a Kárpát-medence magyar nemzeti értékeiről. Interjút készítettek a békésszentandrási helytörténeti és hagyományőrző egyesület elnökével és feladatlapot állítottak össze a kiválasztott településhez köthető értékekből.

A felkészülés során nagyon sok segítséget kapott a csapat Hévizi Róberttől, a békésszentandrási Békéssy János Helytörténeti és Hagyományőrző Egyesület elnökétől.

A csapat már az elődöntőre készül, ahol előadást tartanak majd egy, a Hungarikumok Gyűjteményéből kiválasztott értékről és számot adnak majd az elmúlt hetek felkészülése során szerzett tudásukról.

Felkészítő pedagógus: Tolnai Tímea tanár
„Hungarikum elődöntőben” a GFF Gyakorlóintézménye…