Gál Ferenc Főiskola Szeged

A 2018/2019 tanév jelmondata ...akik igazságra tanítottak sokakat, tündökölnek örökkön-örökké, miként a csillagok. (Dán 12,3)
2019.3.20., Klaudia névnapja van.

Könyvajánló - Katona Krisztina: Mindenben anyanyelv Fejlesztési lehetőségek játékokkal, gyakorlatokkal az óvodában

Figyelmükbe ajánljuk a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kar egyik oktatójának, Katona Krisztina, tanszékvezető, főiskolai tanár most megjelent kötetét.

A kötet a RAABE Kiadó gondozásában látott napvilágot egyrészt önálló kötetként, másrészt az Óvónők kincsestára: Módszertani kézikönyv / Pedagógusok módszertára – tematikus kötetek sorozat harmadik kiadványaként

„A kötet arra a szemléletre alapoz, hogy az óvodában az anyanyelvi nevelés kiemelt szerepű, „valamennyi tevékenységi forma keretében megvalósítandó feladat”. A szerző ezt az Óvodai nevelés országos alapprogramjában megfogalmazott gondolatot szem előtt tartva kíván segítséget nyújtani óvodapedagógusok és óvodapedagógus-jelöltek számára a nyelvi-kommunikációs fejlődés területén elérendő célok hatékonyabb és még sikeresebb eléréséhez. A kiadvány újdonsága, hogy a változatos – esetenként közismert – játékokat és gyakorlatokat a különböző (beszédpercepció, beszédprodukció, nem verbális kommunikáció) fejlesztendő területek szerint rendszerezi.” – olvashatjuk a kötet ajánlójában.