Neptun, Webmail és egyéb belépések

Gál Ferenc Főiskola Szeged

A 2017/2018 tanév jelmondata Mert aki sokat kapott, attól sokat követelnek, és akire sokat bíztak, attól annál többet kívánnak. (Lk 12,48b)
2018.7.16., Valter névnapja van.

Erasmus+ ösztöndíjas hallgatóink 2017/2018. tanév

               A Dietrich Bonhoeffer Verein              
              für christliche Pädagogik            

- óvoda        

             A Dietrich Bonhoeffer Verein            
   für christliche Pädagogik

- óvoda udvara 

Szilágyi Melinda, a GFF PK III. évfolyamos
óvodapegagógus hallgatója szabadidejét tölti
Németországban. 
 

 
"Levelezős, utolsó éves hallgatóként különleges ajándékot kaptam a Jóistentől és az Erasmus+ programhoz kapcsolódó személyektől, mert így visszatérhettem arra a környékre, ahol már sokminden történt velem életem során. Egy, még 2014-ben a kezembe adott prospektuson lévő betűk váltak számomra valóra, hiszen ez a németországi intézmény mondott először IGEN-t a pályázásomra. Fontos volt számukra a magas szintű nyelvtudás, a gyermekközpontúság és a gyors beilleszkedés. Az intézmény neve Dietrich Bonhoeffer Verein für christliche Pädagogik Mannheim. Én Brühl kisvárosban dolgozom, ahol a híres teniszcsillag, Steffi Graf felnőtt. Mindennapjaimat egy bölcsődében (Kita- Kinder Tagesstätte) és bizonyos napokon egy erdei óvodában (Kiga- Waldkindergarten) töltöm nagyon hasonló gondolkodású kollégákkal és a gyerekeinkkel. Fantasztikus érzés a második nyelvet használni és így segítségére lenni egy csapatnak, ahol számítanak rám, mert mindenki számít és hozzáteszi a részét. Németesen felosztott precíz időbeosztásunk van, természetesen kapcsolódva a gyerekek igényéhez..." (Szilágyi Melinda, Brühl, Németország, 2018. június)

- -  - -  - -
 

 

     
 

 

Hittanóra a Hétvégi Magyar Iskolában (Varsó, Lengyelország)
Előadó: Szűcs Sebestyén, ERASMUS+ ösztöndíjas hallgató 

 

Szűcs Sebestyén a Gál Ferenc Főiskola Teológiai Karának hittanár-nevelőtanár szakos, II. évfolyamos hallgatója  a 2017/2018. tanév tavaszi szemeszterét ERASMUS+ ösztöndíj program keretében a varsói Cardinal Stefan Wyszynski Egyetemen tölti. A Balassi Intézet - Varsói Magyar Kulturális Intézet által szervezett Hétvégi Magyar Iskolában immár harmadik alkalommal tartott rendhagyó hittanórát 4-8. osztályos gyerekeknek.

- -  - -  - -


Szalai Mónika, a GFF Pedagógiai Karának harmadik évfolyamos óvodapedagógus hallgatója Finnországot választotta szakmai gyakorlata céljául, ahol egy nemzetközi, angol nyelvű óvodában tölti jelenleg napjait. Az eltöltött másfél hónap során szerzett pozitív tapasztalatok arra ösztökélték, hogy a kint tartózkodását meghosszabbítsa, így még egy hónapot tölt majd el a választott intézményben. Ő maga így nyilatkozik: "Nagyon örülök, hogy éltem az Erasmus+ nyújtotta lehetőséggel. A vártnál is több tapasztalatot és élményt szereztem kint. Az első néhány hét nehézkesebb, döcögősebb, de utána az ember megszokja a légkört. Aki nyílt és érdeklődő, annak segítség is akad  mindenben, ha szüksége van rá. Nyelvtanulás és gyakorlás szempontjából pedig az egyik legtökéletesebb hely egy óvoda vagy iskola, hiszen a szakmai nyelven kívül az alapvető mindennapi kommunikáció, a különféle kommunikációs szituációk széles választéka jelenik meg. Lehetőség nyílik továbbá a kulturális élet megismerésére, mind szabadidőben, mind pedig az óvodai/iskolai  élet során a csoporttal tett kirándulások alkalmával. Aki csak teheti éljen vele!" (Szalai Mónika, 2018. március 26., Albatross Daycare, Finnország)

- -  - -  - -

 

              
         

 

Bartyik Nóra Anna & Major Laura Pedagógiai Karunk német nemzetiségi óvodapedagógus szakos hallgatók 
a bécsi Piaristenkindergarten Maria Treu-ban kedzték meg a szakmai gyakorlatukat
az ERASMUS+ program keretében. (2018. február)

 - -  - -  - -


Szántó Károly másodéves katekéta hallgatónk érkezéskor készített fotója   
a krakkói Jezsuita Ignatianum Egyetem főbejáratáról.
(2018. február)

     

    Szántó Károly fotója a krakkói Jezsuita Ignatianum Egyetemen
a külföldi hallgatóknak biztosított oktatási csomagról.

(2018. február)

 

- -  - -  - -

 

 

A bűnbánat szentségéről tartott kiselőadást
Szűcs Sebestyén. másodéves hittanár-nevelőtanár szakos hallgatónk   
a Radom városban tartott rekollekción.
(2018. február)

   Szűcs Sebestyén másodéves hallgatónk
lengyel társaival a varsói Cardinal Wyszyński Egyetemen.

(2018. február)

 

 - -  - -  - -


 
Gyányi Daniella és Pfeifer Anna,
másodéves német nemzetiségi óvódapedagógus szakos hallgatók bemutatkozása
a bécsi Verein Herz Jesu Kindergarten und Hort intézményben.
(2018. február)