Gál Ferenc Főiskola Szeged

A 2018/2019 tanév jelmondata ...akik igazságra tanítottak sokakat, tündökölnek örökkön-örökké, miként a csillagok. (Dán 12,3)
2019.5.20., Bernát, Felícia névnapja van.

A Gál Ferenc Főiskola Gyakorló futsalosai bejutottak a megyei döntőbe

 

Bejutott a megyei diákolimpia döntőjébe a szarvasi Gál Ferenc Főiskola Gyakorló Általános Iskola IV. korcsoportos futsalcsapata, miután második helyen végzett a hazai rendezésű elődöntőben. Az Alkotmány utcai sportcsarnokban négy tanintézet 7-8. osztályosaiból álló csapata vívott 2 X 12 perces meccsekből álló körmérkőzést a két továbbjutást érő helyért.

A Gulyásné Dékán Klára testnevelő által felkészített csapat az első mérkőzésen bátortalan játékkal 4–2-es vereséget szenvedett a vésztői Szabó Pál Általános Iskolával szemben. A második összecsapáson azonban küzdőszellemről és állóképességről tanúbizonyságot téve a szarvasiak 2–3-as állásból megfordítva a mérkőzést 4-3 nyertek. A továbjutásról döntő összecsapáson a Szarvas–Gyula párharcban a gyakorlósok taktikusan játszottak és fej-fej melletti küzdelemben döntetlenre álltak még az utolsó pillanatokban is. Hatalmas izgalmak közepette végül a gólkirály Kasik Ákos utolsó percben rúgott második találatával 2–1-re győztek, így ők lehetnek ott a január 18-i megyei fináléban.

Végeredmény: 1. Vésztő 6 pont, 2. Szarvas 6, 3. Gyula 3, 4. Békéscsaba 3.
A szarvasi csapat tagjai: Kiri Máté, Ancsin Attila, Brachna Balázs, Molnár Előd, Komlósi Barnabás, Kovács Zsombor, Závoda Zalán, Kasik Ákos. Testnevelő tanár: Gulyásné Dékán Klára.