Gál Ferenc Főiskola Szeged

A 2019/2020 tanév jelmondata Hiszen Isten nem a csüggedtség, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét adta nekünk. (2Tim, 1,7)
2020.6.05., Fatime névnapja van.
Betűméret:  A   A   A

Versmaratonon verskedvelő Gyakorlósaink...

Iskolánk minden évben képviselteti magát a Városi Könyvtár által 'A magyar költészet napja' kapcsán meghirdetett Versmaratonon.
Korbely Kincső 5. osztályos tanulónk Petőfi Sándor János vitézének 1. részét verselte; a szintén 5. osztályos Illés Petra kortárs verssel érkezett, Vesztergom Andrea: Egy régi-régi nap című művét adta elő, mellyel az idén Békéscsabán megrendezett Kortárs Versmondó Verseny Kárpát-medencei döntőjén ezüst minősítést szerzett.
A 6. osztályból Osztrolucki Flóra elevenítette fel Arany János klasszikusát, A walesi bárdok című balladáját. A "Nagyok" sem maradtak ki: a 8. osztályból Tolisz Teodóra és Tóth Etele szavaltak ezen az alkalmon. Teó a tavalyi Arany-év apropója kapcsán szintén Arany János költeményt vitt magával, Vágy címmel. Etele József Attilához kapcsolódóan a költő Tiszta szívvel művével készült, mely a költő őszinte vallomása, számvetése nehéz életéről.
Mind az 5 szavalónk nagyon ügyes volt, remekül érezték magukat!
Köszönjük a lehetőséget a Könyvtárnak! Jövőre is megyünk!
-Felkészítő tanár: Stafira-Lovas Ilona ​, ​
Kísérő: Urbancsek Nikola-

Stafira-Lovas Ilona

Versmaratonon verskedvelő Gyakorlósaink...