Gál Ferenc Főiskola Szeged

A 2019/2020 tanév jelmondata Hiszen Isten nem a csüggedtség, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét adta nekünk. (2Tim, 1,7)
2020.6.03., Klotild, Pünkösd névnapja van.
Betűméret:  A   A   A

Szakmai Nap a Szegedi Tudomány Egyetem Gyakorló óvodájában…

Intézményünk óvónői 2018. első munkanapján szakmai látogatáson vettek részt a SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskolája, Napközi Otthonos Óvodájában. A város központjában, patinás felújított polgári házban kialakított négy homogén csoporttal működő óvoda infrastrukturális lehetőségeit megismerve szakmai beszélgetést folytattunk az aktuális óvodapedagógiai kérdésekről.

Az óvoda a gyakorló iskolával integráltan működik, bár nem egy épületben, így biztosítják az óvoda-iskola átmenet zökkenőmentességét. A szűkös térben a felújítás során tornatermet és zárt, jól felszerelt udvart alakítottak ki a gyermekeknek megfelelő mozgástér biztosítására. Kiemelt feladatnak tekintik a környezettudatosságra és az egészséges életmódra, illetve az erkölcsi és közösségi nevelést, családias, szeretetteljes légkörben.

A kölcsönös bemutatkozás után a hallgatói képzés szerkezeti felépítésével, a hallgatói hospitálások helyi szintű megvalósításával ismertettek meg bennünket. Kicseréltük tapasztalatainkat, megbeszéltük a nehézségeket és a hallgatói tervezőmunka megvalósításának egy lehetőségét mutatták meg tantestületünknek.

Szakmai kapcsolatunkat tovább kívánjuk erősíteni az intézménnyel, így a tanév második félévében Szarvason folyatjuk a konzultációt.

 

Bajomi-Nagy Éva igazgató-helyettes, vezető tanár