Gál Ferenc Főiskola Szeged

A 2019/2020 tanév jelmondata Hiszen Isten nem a csüggedtség, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét adta nekünk. (2Tim, 1,7)
2020.5.26., Fülöp, Evelin névnapja van.

Nálunk az égig is érhetnek a paszulyok!

-Jó gyakorlat átadása a GFF Szarvasi Gyakorlóintézményében-

 

Az Óvodai Nevelés a Művészetek Eszközeivel alternatív nevelési programmmal működő Cseresznye csoportban vendégeket fogadtunk április második hetében.
Békéscsabáról, két óvodából jöttek óvodapedagógusok, hogy a „Játsszunk mesét!” című jó gyakorlatot hospitálásokon tanulhassák meg, vehessék át. Még az ősszel vettek részt egy bemutatón, melyet Gyekiczki Istvánné szakvezető óvodapedagógus, főiskolai mesteroktató vezetett. Már akkor elhatározták, hogy óvodáikban minél több pedagógussal megismertetik ezt az érdekes, a gyerekek aktív tevékenységét támogató módszeregyüttest, mellyel itt nálunk a gyakorlóoviban dolgozunk fel egy-egy mesét. Három napon át átjártak Békéscsabáról hospitálni a Cseresznye csoportunkba, ahol épp e napokban „Az égig érő paszuly” mesét hallgatták, játszották, dramatizálták, bábozták, rajzolták a gyerekek. Az óvónők belekukkanthattak az interaktív mesefeldolgozás, a bábkészítés, bábozás rejtelmeibe. Maguk is kipróbálhatták résztvevőként, sőt játékvezetőként is a mesefeldolgozás játékos, belülről történő irányítását. Sok-sok ötlettel, élménnyel lettek gazdagabbak, elsajátíthattak egy olyan jó gyakorlatot, melynek mintájára képesek lehetnek ezentúl másként, talán még élményszerűbben mese-vers tevékenységet szervezni, vezetni.

 

Gyekiczki Istvánné szakvezető óvodapedagógus"Nálunk az égig is érhetnek a paszulyok!"