Gál Ferenc Főiskola Szeged

A 2019/2020 tanév jelmondata Hiszen Isten nem a csüggedtség, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét adta nekünk. (2Tim, 1,7)
2020.6.01., Tünde névnapja van.
Betűméret:  A   A   A

Itt az óra, itt az óra! Aki vitéz fel a lóra!... - Március 15. a Gyakorlóóvodában

Az ünnep mindig másabb, egy különlegesebb nap az életünkben.

Óvodánkban fontosnak tartjuk a gyermekek nemzeti identitásának erősítését. A márciusi szép ünnepünkről a „huszárok ünnepéről” az óvodai csoportok keretein belül történt a megemlékezés. Nemzeti ünnepünkhöz kapcsolódó versek, dalok sokasága harsogott a csoportszobákban, a gyerekekkel közösen készítették el az óvodai csoportszobák piros, fehér, zöld „öltözetét”. Készültek a kokárdák, zászlók, nemzeti színű pillangók, tulipánok. Sorra kerültek elő a képeskönyvek, melyek nézegetésével a gyerekek megismerkedhettek a magyar huszárokkal, kardjukkal, öltözetükkel, a nemzeti színekkel, várakkal, csatajelenetekkel. Mit jelent a piros, a fehér, a zöld szín? Ki volt Kossuth Lajos és ki volt Petőfi Sándor? Sorban érkeztek a kérdések, melyek megválaszolására már a nagyobb gyermekek is pontos, részletező válasszal tudtak felelni.

Az óvodai megemlékezés „zárásaként” minden csoport meglátogatta Kossuth Lajos városi mellszobrát, ahol megemlékezve, tisztelegve hőseink előtt elhelyezték nemzeti jelképeiket.Palyafári Fruzsina szakvezető óvodapedagógus, mkv.

Itt az óra, itt az óra! Aki vitéz fel a lóra!... - Március 15. a Gyakorlóóvodában