Gál Ferenc Főiskola Szeged

A 2019/2020 tanév jelmondata Hiszen Isten nem a csüggedtség, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét adta nekünk. (2Tim, 1,7)
2020.6.05., Fatime névnapja van.
Betűméret:  A   A   A

Farsangi mókázós - iskolára hangoló játszóház a GFF Gyakorlóiskolájában…

„Hipp, hopp itt vagyok, szamárfület mutatok./Hoplá-hó, táncolok, ugye milyen szép vagyok?/Orrom retek, fülem kajla, aki itt van, hangom hallja,/Jancsi bohóc az én nevem, aki sír, azt kinevetem.”…hangzott a 4. osztályos lányok farsangi köszöntőjében január 30-án a Gyakorlóban.  Beiskolázási programunk újabb állomásaként farsangi játszóházba hívtuk és vártuk nagy szeretettel a leendő első osztályos gyermekeket szüleikkel együtt.

A farsangi pezsgés-bongás, jó hangulat hamarosan átjárta az osztálytermet. Hiszen a farsangot minden gyermek szereti! Milyen jó érzés - ha csak egy-két óra erejéig is - belebújni kedvenceink bőrébe! A verses köszöntő után interaktív táblán oldottunk meg játékos feladatokat. Ezután négy csoportban kézműves foglalkozások közül választhattak a gyerekek. Gyönyörű farsangi szemüveget, mókás kalapot készíthettek. Bohócok is készültek, akik a farsangra való tekintettel tótágast álltak jókedvükben. Nagy kedvence volt a lurkóknak a csodálatos farsangi álarc gipszből, amelyet vízfestékkel festhettek meg. Az alkotások az igazi karneválok hangulatát idézték meg.

A kézműves foglalkozások végeztével felöltöttük az elkészült szemüvegeket és kalapokat majd egy igazi farsangi mulatsággal zártuk játszóházunkat, bízva abban, hogy nagyban hozzájárulunk a tél elűzéséhez.

Köszönjük a részt vevő gyermekeknek és a kedves szülőknek az érdeklődést, a részvételt és a mindig vidám hangulatot!

Találkozzunk legközelebb is, a tavaszi beiskolázási alkalmunkon!

 

Komlósné Szirom Anita

szakvezető tanító

GALÉRIA