Gál Ferenc Főiskola Szeged

A 2019/2020 tanév jelmondata Hiszen Isten nem a csüggedtség, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét adta nekünk. (2Tim, 1,7)
2020.5.26., Fülöp, Evelin névnapja van.

Gyakorlósok a Megyei Angol Csapatverseny döntőjében…

A békéscsabai Erzsébethelyi Általános Iskola ebben a tanévben nyolcadik alkalommal hirdette meg a megye felső tagozatos tanulói számára Megyei Angol Csapatversenyét.

Az első félév folyamán a csapatoknak nyelvtani és lexikai ismeretanyag alapján összeállított feladatlapokat kellett megoldaniuk.

A versenyre Movers kategóriában (5-6. osztály) 21 csapat nevezett, közülük a hat legjobb eredményt elérő csapat kapott meghívást a március 3-án megrendezésre kerülő döntőre.

A Gál Ferenc Főiskola Szarvasi Gyakorló Általános Iskolát a versenyen 5 csapat képviselte és nagy örömünkre két csapatunk is bejutott a döntőbe, melyen többek között magnóhallgatás alapján kell majd feladatlapot kitölteniük, kiselőadást tartanak illetve plakátot is készítenek a megadott témában.

 

A döntőbe jutott - 4. és 5. helyen - csapatok tagjai:

 

Bogdán Péter  5. osztály

Kis Dominik    5. osztály

Bartolák Levente     6. osztály

Füzesséry Richárd   6. osztály

 

Bíró Csenge    5. osztály

Pljesovszki Pálma  5. osztály

Sass Júlia        6. osztály

Závoda Kata   6. osztály

 

A csapatok felkészítője; Tolnai Tímea angol szakos tanár.

 

A döntőbe a két csapat egyedüli együttesként menetel tovább, ezzel a döntőben Szarvas Várost is képviselve a márciusi döntőn.

A versenyen induló tanulóink aktív résztvevői az iskolánkban működő angol tehetségműhelynek, melynek célja, hogy felhasználva az iskola által biztosított digitális eszközök adta lehetőségeket, az angol nyelv iránt érdeklődést mutató diákok számára innovatív módon biztosítson lehetőséget ismereteik bővítésére és elmélyítésére, mind az angol nyelv, mind civilizációs ismeretek terén.

 

Gratulálunk a szép teljesítményhez és sikeres szereplést kívánunk a döntőben!

Sz. Zs.