Neptun, Webmail és egyéb belépések

Gál Ferenc Főiskola Szeged

A 2017/2018 tanév jelmondata Mert aki sokat kapott, attól sokat követelnek, és akire sokat bíztak, attól annál többet kívánnak. (Lk 12,48b)
2018.6.21., Alajos, Leila névnapja van.

Vigasság farsang farkán

Intézményünkben farsangi délutánt szerveztünk húshagyó kedden. A nagyböjt kezdete előtti napokban a néphagyomány több eleme elevenedett meg. A pénteken kezdődött beharangozóban a ”borotválós asszonyfarsang” hagyományaiból következően a lányok borotválták meg a fiúkat méretes faborotvájukkal.
Hétfőn a farsangi álesküvőre vőfélyszöveggel hívogatták a diákokat.
Kedden több osztály várta érdeklődéssel a „Belencéres” táncbemutatóját. Szeghalmi és szatmári táncokat hoztak nekünk. Ezúton köszönjük nekik a fergeteges produkciót.
Ezután láthattuk meg a házasulandó ifjúpárt. A szertartást az egyik táncos fiú végezte. Sokat derültünk a szertartás alatt. A lakodalmi vigasságot a táncház jelentette. A különböző táncok között játékok voltak, melyeket vállalkozó szellemű osztályokban is lehetne játszani.
A végén szolgálták fel a fánkot, melyet a szintvizsga előtt álló 9.-es cukrászok sütöttek. Megütötték a szintet. Tetszést arattak a „párjósló fánkok” melyekbe fiú és lány nevek voltak sütve. Fogyasztás közben kerültek elő a belesütött nevek, melyek a jövendőbeli nevét rejtették.
Jól érezték magukat, akik erre szánták a délutánjukat.

 

Egeresi Julianna
DÖK patronáló tanár

FOTÓALBUM

180214 farsang 01

180214 farsang 02

180214 farsang 03

180214 farsang 04