Gál Ferenc Főiskola Szeged

A 2019/2020 tanév jelmondata Hiszen Isten nem a csüggedtség, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét adta nekünk. (2Tim, 1,7)
2020.5.29., Magdolna névnapja van.
Betűméret:  A   A   A

Vigasság farsang farkán

Intézményünkben farsangi délutánt szerveztünk húshagyó kedden. A nagyböjt kezdete előtti napokban a néphagyomány több eleme elevenedett meg. A pénteken kezdődött beharangozóban a ”borotválós asszonyfarsang” hagyományaiból következően a lányok borotválták meg a fiúkat méretes faborotvájukkal.
Hétfőn a farsangi álesküvőre vőfélyszöveggel hívogatták a diákokat.
Kedden több osztály várta érdeklődéssel a „Belencéres” táncbemutatóját. Szeghalmi és szatmári táncokat hoztak nekünk. Ezúton köszönjük nekik a fergeteges produkciót.
Ezután láthattuk meg a házasulandó ifjúpárt. A szertartást az egyik táncos fiú végezte. Sokat derültünk a szertartás alatt. A lakodalmi vigasságot a táncház jelentette. A különböző táncok között játékok voltak, melyeket vállalkozó szellemű osztályokban is lehetne játszani.
A végén szolgálták fel a fánkot, melyet a szintvizsga előtt álló 9.-es cukrászok sütöttek. Megütötték a szintet. Tetszést arattak a „párjósló fánkok” melyekbe fiú és lány nevek voltak sütve. Fogyasztás közben kerültek elő a belesütött nevek, melyek a jövendőbeli nevét rejtették.
Jól érezték magukat, akik erre szánták a délutánjukat.

 

Egeresi Julianna
DÖK patronáló tanár

FOTÓALBUM

180214 farsang 01

180214 farsang 02

180214 farsang 03

180214 farsang 04