Gál Ferenc Főiskola Szeged

A 2019/2020 tanév jelmondata Hiszen Isten nem a csüggedtség, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét adta nekünk. (2Tim, 1,7)
2020.6.02., Kármen, Anita névnapja van.
Betűméret:  A   A   A

Precizitás lépésről lépésre

Közös szakmai programok a KITE szakembereivel a következő hónapokban.

Intézményünk minden szakmai területen igyekszik a szakma legjobbjaival tartani a ritmust.

A KITE Zrt. a mezőgazdasági szektor legnagyobb szolgáltató és fejlesztő integrátoraként a szántóföldi növény- és zöldségtermesztéshez szükséges vetőmagokat, műtrágyát, növényvédő szereket, mezőgazdasági gépeket, öntözőberendezéseket és alkatrészeket értékesít, műszaki, szerviz és agronómiai szaktanácsadó hálózatán keresztül.  E szerte ágazó feladatok mellett nagy hangsúlyt fektet a cég a duális képzésre, a fiatal szakemberek, fiatal gazdák, képzésére. Ennek keretében iskolánkkal több közös kapcsolódási pontot tervez a cég a tanév második felében.

180208 kite 011.    program: AMS-RTK oktatás
AMS-RTK oktatás a mezőgazdasági precíziós navigációs rendszer erőgépeken történő használatának a bemutatását jelenti.
2018.02.19-én a KITE szakemberei érkeznek iskolánkba és mutatják be a legmodernebb navigációs rendszert a 13. és 14. évfolyamon tanuló mezőgazdasági gépésztechnikusoknak.

 

 

 

180208 kite 022.    program: Szakmai kirándulás a KITE nádudvari központjába
2018. február 20-án iskolánk 12. évfolyamos mezőgazdasági gépész tanulói meghívást kaptak Nádudvarra a KITE központi telephelyére.
Az üzemlátogatás keretében két előadást hallgathatnak meg:
-    A KITE Zrt. bemutatása
-    Precíziós mezőgazdaság Magyarországon
Az üzemlátogatás második felében egy bemutató séta keretében megismerhetik a géptelepet, illetve az újonnan épült logisztikai raktárt.

 

 

180208 kite 033.    program: Duális képzési lehetőségek bemutatása
2018. március hónapban a KITE szakemberei érkeznek iskolánkba és tájékoztatást adnak arról, hogy milyen lehetőségeket tud a cég biztosítani duális képzés keretében, mind a szakközépiskolában tanuló mezőgazdasági gépészeknek, mind az érettségivel rendelkező mezőgazdasági gépésztechnikusoknak.