Gál Ferenc Főiskola Szeged

A 2019/2020 tanév jelmondata Hiszen Isten nem a csüggedtség, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét adta nekünk. (2Tim, 1,7)
2020.5.29., Magdolna névnapja van.
Betűméret:  A   A   A

PlayIT-en jártunk!

"Kelet-Közép Európa legnagyobb gamer és IT rendezvénye"

 

171120 playit 01Ezzel a jelmondattal hirdette magát a november 18-19-én megrendezésre került rendezvény Budapesten a Hungexpo-n. Az elvárásoknak megfelelő tömeg össze is gyűlt a helyszínen… köztük voltunk mi is.

Iskolánk történetében először látogattak el tanulóink egy ilyen grandiózus informatikai eseményre. Eseményre, mert ez nem csak egy rendezvény... ez A rendezvény! November 18-án hajnalban indult kis csapatunk 7 informatikus tanulóval a fővárosba. A nyitás előtt fél órával már hatalmas sor volt a bejáratnál, de a szervezők kiválóan kezelték a helyzetet, külön emberek ellenőrizték a jegyeket a tömegben és adtak karszalagot a belépéshez. A Hungexpo amúgy sem kis területéből 3 csarnokot foglalt el a rendezvény. A csarnokokba belépve egyből szembe találtuk magunkat a legkülönfélébb jelmezesekkel, informatikai és ajándék boltokkal, hardware kiállításokkal, hatalmas színpadokkal, VR standokkal.

Programokból, kiállítókból sem volt hiány! A Microsoft Magyarország standján a legújabb laptopokat, tableteket lehetett kipróbálni. Az ASUS egy speciálisan kialakított vörös-fekete designban megjelenő helyen mutatta be a legjobb ROG termékeit, különleges gépházak, egyedi vízhűtéses rendszerek, laptopok. Igazán látványos volt! Különböző cégek-boltok között ki lehetett próbálni néhány terméket is, így például kis csapatunk is letesztelhette milyen gépelni egy mechanikus billentyűzeten. VR (virtuális valóság) élményben is részt vehettünk, hihetetlen élménnyel gazdagodva. Láthattunk még egymással versenyző autómodell bajnokságot, II. világháborús amerikai hagyományőrzőket, még csak jövőre megjelenő játékokat, cosplayereket, YouTube videósokat stb.

Az őszi rendezvény a népszerű Trónok Harca köré is épült, így ki lehetett próbálni egy fénykép erejéig milyen kényelmes (vagy inkább kényelmetlen) a híres Vastrón, valamint lehetett találkozni a sorozat két színészével is.

Remekül volt a hangulat, az az 5 óra hossza, amit a helyszínen töltöttünk kiváló kikapcsolódás és tanulmányi út volt. Köszönjük az intézmény támogatását!

Tanulóink is jól érezték magukat, jöjjön az élménybeszámoló:

GECSE IMRE: "Nagyon jó volt! Leginkább az animés dolgok tetszettek meg a Marveles cosplayek. Várom a következőt!"

TÖVISHÁTI MÁRK: "Úgy kezdődött, mint egy átlagos nap, korán kellet kelni aztán indulás a sulihoz. Megérkezéskor nagyon sok ember volt, ami kicsit aggasztó volt, de nem kellet olyan sokat várni, hogy bejussunk. Nagyon sok dolog volt, amit meg lehetett nézni. Különleges egy szombati nap volt, de megérte."

VÁGÁSI GÁBOR: "Jó volt, mert ki lehetett próbálni a Samsung Gear VR-t, Shadow Of Mordort XBOX X-en, Nintendo Switchen a Skyrim-et , Assasins Creed Origins-t és a Far Cry 5-öt."

KALMÁR NIKOLETTA: "Nagyon jól éreztem magam! Láttam érdekes dolgokat, de sajnos nem tudtam semelyik videossal képet csinálni... :) Majd, ha legközelebb lesz ilyen, akkor is elmegyek... :) "

Reméljük jövőre is el tudunk jutni erre a rendezvényre és még több élménnyel tudunk gazdagodni!

Salamon Roland
rendszergazda

171120 playit 02

171120 playit 03

171120 playit 05

171120 playit 06

171120 playit 04

171120 playit 07