Gál Ferenc Főiskola Szeged

A 2018/2019 tanév jelmondata ...akik igazságra tanítottak sokakat, tündökölnek örökkön-örökké, miként a csillagok. (Dán 12,3)
2019.7.22., Magdolna névnapja van.

Jövő márciusban folytatódik az olaszországi gyakorlat

Idén ősszel 12 vendéglátós diák tölthetett három hetet Olaszországban az Erasmus+ program keretében. A szakmai gyakorlat 2018 márciusában folytatódik csak más szakmai területen.

2018. márciusában újabb 14 diák utazhat Milánó mellé egy három hetes szakmai gyakorlatra. A tavasszal történő utazás célcsoportja az iskola mezőgazdász, mezőgazdasági technikus, agrárgépész, mezőgazdasági gépésztechnikus, mezőgazdasági gépész tanulókból kiválasztott kis csapat.

A külföldi gyakorlat legfontosabb adatai:
Ideje: 2018. március 11 – április 1.
Helye: Cascina Santa Brera (http://www.cascinasantabrera.it/)
Kísérőtanárok (váltásban, párban):
Palyusik Éva, Savolt Zoltán
Szűcs Katalin, Sebestyénné Szabó Mária

A résztvevők számára a gyakorlat ingyenes (utazás, szállás, napi háromszori étkezés, kirándulások, balesetbiztosítás). Az utazás autóbusszal történik. A diákok kiválasztása pályáztatással történik (a tanulóknak egy angol nyelvű jelentkezési lapot kell kitölteni és egy elbeszélgetésre is sor kerül, amelyen motivációjukat és a gyakorlathoz kapcsolódó céljaikat mérjük fel).

A kiválasztott tanulók egy felkészítésen vesznek részt (szakmai, kulturális, nyelvi).

Alkalmuk nyílik rá, hogy megismerkedjenek egy másik nemzettel, kultúrával, nyelvvel, szakmai fogásokkal. Minden tekintetben nagy előnyre tesznek szert a tanulók, hiszen későbbi munkavállalásuk során is pozitívan használhatják fel külföldi tapasztalataikat, esetleg kapcsolataikat.