Neptun, Webmail és egyéb belépések

Gál Ferenc Főiskola Szeged

2018.8.20., Szt. István, István névnapja van.

Jövő márciusban folytatódik az olaszországi gyakorlat

Idén ősszel 12 vendéglátós diák tölthetett három hetet Olaszországban az Erasmus+ program keretében. A szakmai gyakorlat 2018 márciusában folytatódik csak más szakmai területen.

2018. márciusában újabb 14 diák utazhat Milánó mellé egy három hetes szakmai gyakorlatra. A tavasszal történő utazás célcsoportja az iskola mezőgazdász, mezőgazdasági technikus, agrárgépész, mezőgazdasági gépésztechnikus, mezőgazdasági gépész tanulókból kiválasztott kis csapat.

A külföldi gyakorlat legfontosabb adatai:
Ideje: 2018. március 11 – április 1.
Helye: Cascina Santa Brera (http://www.cascinasantabrera.it/)
Kísérőtanárok (váltásban, párban):
Palyusik Éva, Savolt Zoltán
Szűcs Katalin, Sebestyénné Szabó Mária

A résztvevők számára a gyakorlat ingyenes (utazás, szállás, napi háromszori étkezés, kirándulások, balesetbiztosítás). Az utazás autóbusszal történik. A diákok kiválasztása pályáztatással történik (a tanulóknak egy angol nyelvű jelentkezési lapot kell kitölteni és egy elbeszélgetésre is sor kerül, amelyen motivációjukat és a gyakorlathoz kapcsolódó céljaikat mérjük fel).

A kiválasztott tanulók egy felkészítésen vesznek részt (szakmai, kulturális, nyelvi).

Alkalmuk nyílik rá, hogy megismerkedjenek egy másik nemzettel, kultúrával, nyelvvel, szakmai fogásokkal. Minden tekintetben nagy előnyre tesznek szert a tanulók, hiszen későbbi munkavállalásuk során is pozitívan használhatják fel külföldi tapasztalataikat, esetleg kapcsolataikat.