Gál Ferenc Főiskola Szeged

A 2019/2020 tanév jelmondata Hiszen Isten nem a csüggedtség, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét adta nekünk. (2Tim, 1,7)
2020.5.29., Magdolna névnapja van.
Betűméret:  A   A   A

Nálunk mindenki jó valamiben!

Iskolánk 2018/2019. évi képzési kínálatát több helyszínen és formában ismerhetik meg a pályaválasztás előtt álló 8. osztályosok és szüleik valamint azok, akik érettségi után szeretnének szakmát választani, vagy szakmával már rendelkeznek, de érettségi bizonyítványt szeretnének.
Októberben szakképzési fesztivált szerveztünk, melynek keretében közel 300 érdeklődő látogatta meg az intézményt.

 

Rendkívüli érdeklődés a szakképzési fesztivál és nyílt napon

Hintós kocsikázás, a pázsiton parkoló és szemrevételezhető talajmunkagépek, működő kovácsműhely, önvédelmi- és hegesztés-bemutató – rendszerint nem ilyen nyílt napra számítanak a középiskolát kereső nyolcadikosok és a szüleik. Pedig ez még csak a kezdet volt intézményünk első nyílt napján, amelyen rekord számú érdeklődő, több mint 300 fiatal és kísérőik tiszteltek meg bennünket a figyelmükkel. Nálunk mindenki jó valamiben, mondta el megnyitó beszédében Szlota József igazgató úr, és a fiatalok a szakmaszigetek között járva minden bizonnyal meg is találták az érdeklődésüknek megfelelőt. A korábban felsoroltak mellett volt vendéglátás és katasztrófavédelmi bemutató, traktorvezetés, asztalos kirakodó és pályaorientációs ki-mit tud. A napot Szabó Ádám harmonikás koncertjével koronáztuk meg, és a vendég nyolcadikosokat a parkban láttuk vendégül egy finom ebédre.
Akik valamiért lemaradtak, november 8-9-én a békéscsabai pályaválasztási vásáron találkozhatnak velünk, november 15-én és december 9-én pedig ismét nálunk, Békésen a Hőzső u. 39-ben lehet ismerkedni intézményünk képzési kínálatával. Honlapunkon és facebook-oldalunkon megtalálják a nyílt napon készült képeket, illetve beiskolázás tájékoztatónkat.
(A rendezvényt segítették: KITE, BékésDrén KFT., Békés Megyei Agrárkamara, Kereskedelmi- és Iparkamara. Molnár István (Libás tanya) valamint együttműködő partnereink. Támogatásukért hálásak vagyunk!)

Egy szokásos nyílt nap műsora: némi tájékoztatás után szabad belépés a középiskolások óráira. A szakképzési fesztivál kínálata a Gál Ferenc Főiskola Békési Szakképző Iskola Gimnázium és Kollégiumban: önvédelmi bemutató a tornateremben, szakmaszigetek, állatsimogató, lovaskocsizás (női hajtóval), hegesztés, stb.)

 

TOVÁBBI KÉPEK

 

171024 nyiltnap 02

171024 nyiltnap 03

171024 nyiltnap 04

171024 nyiltnap 05

171024 nyiltnap 06

171024 nyiltnap 07


November első hetében a két napos békéscsabai pályaválasztási vásáron, több területen is bemutatkozhattunk. Nagy sikert aratott a szépen berendezett iskolai standunk, előtérbe helyezve a vendéglátás, mezőgazdaság, rendészet és közszolgálat ágazat bemutatását. Nagyon sokan meglátogatták a mezőgazdasági gépész, agrárgépész ágazatot bemutató kiállításunkat is, ahol kismesterek játékba is bekapcsolódhattak a fiatalok. Külső helyszíneken traktort vezethettek illetve megismerték a fémipari szakmákat is. (album belinkelése + 2 db kép)

 

FOTÓALBUM

171117 palya 02

171117 palya 03

November 15-én hagyományos nyílt nap keretében több, mint 60 tanuló érkezett iskolánkba, többnyire szülői kísérettel. Jó volt látni, tapasztalni, hogy ismerős felnőttek, tértek vissza hozzánk, immáron szülőként, idősebb testvérként. Gyermekeiknek, családtagjaiknak büszkén meséltek az iskolához kötődő emlékeikről, diákcsínyekről, sikerekről.

 

FOTÓALBUM

171117 palya 04

171117 palya 05

 

December 9-én lesz a következő nyílt napunk. Szombati napot választottunk, szülőket is szívesen várunk.
De nem csak a 8. osztályosokra gondolunk a pályaválasztás témájában, hanem azokra is, akik érettségivel rendelkeznek. Nekik is tudunk ajánlani képzéseket több ágazatban.