Gál Ferenc Főiskola Szeged

A 2019/2020 tanév jelmondata Hiszen Isten nem a csüggedtség, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét adta nekünk. (2Tim, 1,7)
2020.6.02., Kármen, Anita névnapja van.
Betűméret:  A   A   A

Közszolgálati ügyintézők aktiválva

Ilyen még nem volt! Hisz nem is lehetett...  Országos szinten ebben az évben kerülnek ki közszolgálati ügyintéző képesítéssel rendelkező tanulók az iskolák falai közül.

A GFF-Békési Szakképző Iskola a Békési Járási Hivatallal szoros együttműködésben 2016. szeptemberében indította az első közszolgálati ügyintéző csoportot. Jelenleg több, mint 20 tanuló (13- 14. évfolyam) próbálja elsajátítani a szakma fortélyait. Az elméleti órákat rendőrök és közigazgatásban járatos kollégák segítik, míg a szakmai gyakorlati órák - együttműködés keretében - a békési Kormányablakban és egyéb hivatalokban zajlanak.
2018. január 24-én, iskolánk 12. évfolyamos tanulói látogattak el a békési Kormányablakba – akik egyébként rendészeti ágazaton tanulnak - hogy egy rendhagyó közszolgálati órán vegyenek részt.
Dr. Csarnai Judit hivatalvezető köszöntötte a fiatalokat, majd Hidi József hivatalvezető-helyettes röviden bemutatta az intézményt és az ott folyó munkát. A program következő eleme igazán izgalmasan alakult, ugyanis a Kormányablakban gyakorlatot teljesítő 14. évfolyamos diákok bemutatták 12-es diáktársaiknak, hogy milyen ügyintézési folyamatok zajlanak a helyszínen. Hogyan fogadják az információs pultnál az ügyfeleket, hol és milyen módon történik az iktatás, postázás, iratok kezelése, de bemutatták az okmányok elkészítésének folyamatát, sőt élesben ügyfélkaput is nyitottak, két diák számára.
A nyílt óra elérte a célját. Egyrészt a továbbtanulás előtt álló fiatalok megismerkedtek a képzés gyakorlati tartalmával idősebb diáktársaik segítségével, másrészt a vizsga előtt álló tanulóink vizsgahelyzetbe kerültek – idegenek előtt adtak számot tudásukról adott ügyintézési feladatokban.

Közszolgálati ügyintézői képzésbe várjuk azokat az érettségizett tanulókat, akik szeretnének a közigazgatásban, hivatalokban dolgozni. A képzés ideje 2 év.


Jelentkezni lehet:
http://www.gff-bekes.hu/index.php/kepzesi-kinalat/online-jelentkezes-okj-kepzesre
http://www.gff-bekes.hu/downloads/okj/gff-bekes_okj_kozszolg.jpg

 

180126 kormanyablak 01

180126 kormanyablak 02

180126 kormanyablak 03