Gál Ferenc Főiskola Szeged

A 2019/2020 tanév jelmondata Hiszen Isten nem a csüggedtség, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét adta nekünk. (2Tim, 1,7)
2020.5.29., Magdolna névnapja van.
Betűméret:  A   A   A

Interaktív irodalom óra, író-olvasó találkozó és Kaláka koncert

Sok irodalommal kapcsolatos programot kínálunk tanulóinknak, a mai nap azonban példátlan intézményünk történetében, ugyanis két különleges előadásban is részük lehetett a versszerető diákoknak.

171109 irodalom 01
A Békéscsabai Jókai Színház két művésze, Tege Antal és Csomós Lajos látogatott iskolánkba, hogy egy interaktív irodalom óra keretében mutassák be Arany János művészetét. A 11. A, a 10. C és a 12. SZÉ osztály és más művészetkedvelők lehettek befogadói annak a versválogatásnak, amely a Petőfivel való levelezéstől egészen az utolsó, már-már melankolikus lírai művekig terjedt. Nem kell azért azt gondolni, hogy csak a komoly művek szerepeltek a repertoárban, ugyanis egy „olvasópróba” keretében diákjaink közreműködésével megelevenedett A fülemile története (hála Péternek, Pálnak és Bírónak).

171109 irodalom 02
Délután 14 órától a művelődési központba látogatott a 9. A, a 10. C, 12. L és egy kisebb csoport, akikről már elmondhatjuk, hogy hűségesen követik Arany nyomait. A mostani diákok szülei a Kaláka-dalokon nőttek fel, talán remélhetjük, hogy a mai gyerekeket is megérintette a művészek muzsikája és Arany szövegei iránti alázata. Mindkét programot városunk önkormányzata finanszírozta, köszönjük, hogy részesei lehettünk!

171109 irodalom 03
Arany Jánoshoz csak távolról kapcsolódik az az író-olvasó találkozó, amelyre még hétfőn mentünk el a Békés Városi Püski Sándor Könyvtárba egy izgalmas óra erejéig a 12. L osztállyal. Szalay Álmos író-grafikussal ismerkedtünk meg, akivel Tinkó Máté, a Fiatal Írók Szövetségének szerkesztője beszélgetett. Érdekes részleteket hallhattunk a szerző Fák mindenütt című kötetéből, illetve háttértörténetekbe is beavatott a pszichológusnak készülő író.

Talán mondanunk sem kell, hogy az irodalmi programok töretlenül folytatódnak.

Szilágyiné Szabó Ágnes