Gál Ferenc Főiskola Szeged

A 2019/2020 tanév jelmondata Hiszen Isten nem a csüggedtség, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét adta nekünk. (2Tim, 1,7)
2020.5.29., Magdolna névnapja van.
Betűméret:  A   A   A

Hulladékmentesítő akció a Hőzső utca környékén

2017. október 24-én, újra zajos lett Békésen a Hőzső utca. Önkéntes szemétszedés kezdődött meg, kiegészítve az iskola parkjában lehulló lomb – zöldhulladék - gyűjtésével. A program célja most is a társadalmi felelősségvállalás és az önkéntesség kultúrájának erősítése valamint a fenntartható fejlődés tudatosítása volt.

A csapat gerincét kilencedikes szakgimnáziumi tanulók alkották, munkájukat segítette Varjú István osztályfőnök és Egeresi Julianna, aki az iskolai közösségi szolgál koordinátora Az önkéntes, segítő munkán túl most is a közösségi szolgálat tevékenységének a megismerése valamint a közösségépítő folyamatok gyakorlása kapott hangsúlyt.
Végig járták a tanulók az iskola környékét és speciális eszközökkel gyűjtötték össze a szemetet, csikkeket. Illetve az ősz hozadékát is sikerült begyűjteni nagy mennyiségben az iskola gyönyörű parkjában. Egy teljes pótkocsira való zöldhulladékot gyűjtöttek össze a szorgos kezek, melynek útja majd az iskola komposztálójába vezet. Az időjárás kegyeibe fogadta a programot. Bár egy kicsit hűvös volt, de napos, így ismét vidám hangulatban folyt a szépítő munka.

 

TOVÁBBI KÉPEK

171103 levelszedes 02

171103 levelszedes 03

171103 levelszedes 04

 

 

http://gff-bekes.hu/images/hirek/2017/szeptokt/171002_onkentes_11.jpg