Gál Ferenc Főiskola Szeged

A 2019/2020 tanév jelmondata Hiszen Isten nem a csüggedtség, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét adta nekünk. (2Tim, 1,7)
2020.5.29., Magdolna névnapja van.
Betűméret:  A   A   A

Együtt könnyebb! – Határtalanul program

2017. november 6-tól november 9-ig iskolánk 22 tanulója a Határtalanul pályázat (HAT-17-02-2017-00053) keretében szakmai tanulmányúton vett részt.

November 6-án indultunk az iskola elől, a buszon újból felelevenítettük az előkészítő órán hallottakat, látottakat. Utunk Aradra vezetett, ahol fogadó partnerünk a Csiky Gergely Főgimnázium pedagógusai, valamint diákjai voltak. Összesen 44 fő diák, akik a vendéglátás, valamint a turizmus területe iránt érdeklődnek.

Megérkezésünk után egy sétát tettünk Aradon, megismerve annak jellegzetes látnivalóit, történelmi vonatkozásait. Az étkezés után a két iskola diákjai ismerkedési, közösségépítő játékok segítségével tudhattak meg egyre több mindent a másikról.

November 7-én délelőtt megismerkedtünk a fogadó partneriskolával, majd bemutatásra került kirándulásunk szakmai tartalma. Délután a tájegységre jellemző szőlőtermesztési, valamint borkészítési kultúrába kaptunk betekintést, megismerkedtünk – játékos formában – a gasztronómiára jellemző specialitásokkal, különbségekkel.

Másnap egy kirándulást tettünk Nagyváradra, majd délutáni, Aradra történő megérkezésünket követően közös főzésre került sor, melynek során megismerhették kölcsönösen a diákok egy étel elkészítésének hasonlóságait és különbözőségeit.

November 9-én délelőtt a helyi termékek asztala, kóstolója, bemutatója következett. Játékok és előadások formájában megismerhettük a jellegzetes ételeket, ízeket, valamint mi is bemutattuk a megyénkre legjellemzőbb kulináris „élményeinket”. Így természetesen ízelítőt adtunk és kaptunk a kolbászból, de lekvárokat és egyéb más finomságokat is kóstolhattak az aradi és a békési diákok egyaránt. Hazafelé megálltunk Nagyszalontán és megtekintettük az Arany János Emlékmúzeumot. Élményekkel telve érkeztünk haza.

FOTÓALBUM

171121 arad 02

171121 arad 03

171121 arad 04