Neptun, Webmail és egyéb belépések

Gál Ferenc Főiskola Szeged

A 2019/2020 tanév jelmondata Hiszen Isten nem a csüggedtség, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét adta nekünk. (2Tim, 1,7)
2020.2.18., Bernadett névnapja van.

Országos Gasztronómiai Bajnokság

2018.FEBRUÁR 24-én került megrendezésre a komoly tradíciókkal, és hagyományokkal rendelkező  FARSANG KUPA Tatán.

180226 tata 01FOTÓALBUM

Iskolánkból három tanuló készült fel a jeles eseményre, Horváth Dávid, Balogh Tibor és Balangó Luca, ők egy verseny csapatot alkotnak, és további megmérettetéseken is részt vesznek.

Ezen a versenyen Horváth Dávidra esett a választásunk.

Nagyra értékeljük, hogy szakmacsoportunk, és iskolánk képviseletében elsőként bevállalta az országos megmérettetést .

A verseny témája

Választott alkalomra 5 fogásos menüsor összeállítása hozzá illő italsorral , megfelelő , harmónikus díszterítés, bemutató asztallal.

Dávid jól vette az első akadályt, a szakmai előírásoknak megfelelő díszasztalt állított össze, ami szemet gyönyörködtető volt, és sokak érdeklődését felkeltette.

A verseny második felében a tanulók elméleti felkészültségükről adhattak számot.

Tekintélyes 3 tagú szigorú szakmai zsűri faggatta a versenyzőket közel 40 percen át.

Óriási volt mindenkiben a feszültség, már –már látni véltük az elegáns munkaruhájuk alatt a patakokban folyó verejtéket.

Dávid keményen állta a sarat, tisztességesen helyt állt !

Bár a dobogóra nem sikerült felkerülnie, a küldetést maximálisan teljesítette, a verseny során végig segítségére volt Balogh Tibor, aki a soron következő versenyen, már tapasztalatokkal felvértezve vesz részt.

A célunk az volt, hogy bemutatkozzunk, tapasztalatokat szerezzünk, és kijelöljük a fejlődés irányát.

Bekerültünk egy országos gasztronómiai körbe, és meghívást kaptunk egy áprilisban megrendezendő újabb magasszínvonalú versenyre!

Köszönet az iskolának, hogy lehetővé tette ezt nekünk, és köszönet GÁL LÁSZLÓNAK a Nagyház Pince Borozó tulajdonosának aki komoly segítséget nyújtott, és támogatta a részvételünket!

Úgy gondoljuk , hogy ezek az alkalmak emelik iskolánkban a képzés színvonalát, motiválják a diákokat, és a szakmai megítélésünk mind a diákok, kollégák , és kívül állók szemében jobbá válik.

Dohányosné Bencsik Erika
szakoktató

180226 tata 02

180226 tata 03

180226 tata 05