Gál Ferenc Főiskola Szeged

A 2019/2020 tanév jelmondata Hiszen Isten nem a csüggedtség, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét adta nekünk. (2Tim, 1,7)
2019.10.20., Vendel névnapja van.

Gál Ferenc megemlékezés

 A Főiskolánk névadójáról készült emlékkiállítás a Békési Szakképző Iskolánkban tekinthető meg május 9-től május 31-ig
 
 
Főiskolánk névadójáról, Gál Ferencről készült emlékkiállítás érkezik Karainkra
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gál Ferenc teológia professzor, a katolikus egyetem alapító rektorának, egyházmegyei főiskolánk névadójának emléktábláját áldotta meg Ternyák Csaba egri érsek július 25-én Pácinban. Az eseményre Gál Ferenc szülőfalujában, halálának 20-ik évfordulóján került sor a pácini Jézus Szíve templomban tartott ünnepi szentmise keretében. Ünnepi homíliát Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök mondott. Bővebben
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
Főiskolánk névadója, Gál Ferenc 1998. július 25-én hunyt el Budapesten. Halálanak 20. évforduláján kiállítással emlékezünk munkásságára. 
A főiskola 2008-ban vette fel Gál Ferenc dogmatikaprofesszor, a nagy hatású pap, teológus nevét, aki a diktatúra egyházüldözésének időszakában megtartotta, azt követően pedig újraszervezte a magyar katolikus egyetemi oktatást.  
A GFF által készített kiállítás a Főiskola szegedi Dóm téri központi épületének földszinti aulájában tekinthető meg. Az anyagot Kövécs Ildikó könyvtárvezető és dr. Kozma Gábor rektor szerkesztették, a grafikai tervezés és a kivitelezés a Fingerprint Kft. munkája. Bővebben