Gál Ferenc Főiskola Szeged

A 2019/2020 tanév jelmondata Hiszen Isten nem a csüggedtség, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét adta nekünk. (2Tim, 1,7)
2020.5.29., Magdolna névnapja van.
Betűméret:  A   A   A

Először szerveztek felsőoktatási felvételi szakmai vizsgát a GFF-en

A GFF gyulai Egészség- és Szociális Tudományi Karán július 3-án első alkalommal szerveztek felsőoktatási felvételi szakmai vizsgát.

Az új típusú vizsgát 2017 óta szervezhetik meg a felsőoktatási intézmények azon szakjaikon, ahol a felvételi feltételeként valamely tantárgyból emelt szintű érettségi vizsgaeredmény a bemeneti követelmény. Célja, hogy a kétszintű érettségi 2005-ben történt bevezetése előtt érettségizett jelentkezők új érettségi eljárás nélkül, a felsőoktatási intézményben tett vizsgával kiválthassák az emelt szintű érettségit.

Mivel a gyulai karon is folyó szociális munka alapszakon a jelentkezés feltétele, hogy a jelentkező legalább egy tantárgyból emelt szintű érettségivel rendelkezzen, így ez a lehetőség a jövőben számos további felvételizőnk számára megkönnyítheti a Gál Ferenc Főiskola képzéseire való sikeres felvételt. Ilyen felsőoktatási felvételi szakmai vizsgát a Főiskola más karain folyó képzésekre készülőknek is szerveznek. 

 

 

Cz. K.