Neptun, Webmail és egyéb belépések

Gál Ferenc Főiskola Szeged

A 2017/2018 tanév jelmondata "Mert aki sokat kapott, attól sokat követelnek, és akire sokat bíztak, attól annál többet kívánnak." (Lk 12,48b)
2018.3.18., Sándor, Ede névnapja van.

Először szerveztek felsőoktatási felvételi szakmai vizsgát a GFF-en

A GFF gyulai Egészség- és Szociális Tudományi Karán július 3-án első alkalommal szerveztek felsőoktatási felvételi szakmai vizsgát.

Az új típusú vizsgát 2017 óta szervezhetik meg a felsőoktatási intézmények azon szakjaikon, ahol a felvételi feltételeként valamely tantárgyból emelt szintű érettségi vizsgaeredmény a bemeneti követelmény. Célja, hogy a kétszintű érettségi 2005-ben történt bevezetése előtt érettségizett jelentkezők új érettségi eljárás nélkül, a felsőoktatási intézményben tett vizsgával kiválthassák az emelt szintű érettségit.

Mivel a gyulai karon is folyó szociális munka alapszakon a jelentkezés feltétele, hogy a jelentkező legalább egy tantárgyból emelt szintű érettségivel rendelkezzen, így ez a lehetőség a jövőben számos további felvételizőnk számára megkönnyítheti a Gál Ferenc Főiskola képzéseire való sikeres felvételt. Ilyen felsőoktatási felvételi szakmai vizsgát a Főiskola más karain folyó képzésekre készülőknek is szerveznek. 

 

 

Cz. K.