Gál Ferenc Főiskola Szeged

A 2019/2020 tanév jelmondata Hiszen Isten nem a csüggedtség, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét adta nekünk. (2Tim, 1,7)
2020.6.04., Bulcsú névnapja van.
Betűméret:  A   A   A

Előadásunk a Tempus Közalapítvány konferenciáján

„Fókuszban a minőségfejlesztés – Az oktatók szerepe a felsőoktatási nemzetköziesítésben” címmel június 6-án rendezték meg Budapesten a Tempus Közalapítvány konferenciáját. A fővárosi MOM Kulturális Központban tartott tanácskozáson jelen voltak csaknem az összes hazai felsőoktatási intézmény felsővezetői, nemzetközi igazgatói és ERASMUS koordinátorai.

Dezső Tamás, a TKA elnöke és Tordai Péter igazgató megnyitóját követően a hazai plenáris előadók mellett grúz és amerikai felsőoktatási szakemberek tartottak előadást a legújabb trendekről, melyek fő üzeneteként megfogalmazódott, hogy a nemzetközi mobilitás nem lehetőség, hanem szükségszerűség. A délutáni párhuzamos szekciók egyikében „Az oktatói részvétel hatása az ERASMUS+ mobilitási program eredményességére, a nemzetköziesítésre a Gál Ferenc Főiskolán” címmel nagy közönség előtt megtartott előadásában dr. Thékes István külügyi titkár ismertette a Gál Ferenc Főiskolán dr. Kozma Gábor rektorral közösen lefolytatott áprilisi kutatás eredményeit. A kutatás során az oktatók véleményének online kérdőíves felmérése történt, valamint hallgatói, oktatói, menedzseri fókuszcsoportos interjúk alapján kapott kvalitatív adatokat elemeztek. A kutatást tovább folytatják, annak érdekében, hogy tanulmány készüljön az intézményi Erasmus+ tevékenység fejlesztésének megalapozásához.

 

             
   

 

Fókuszban a minőségfejlesztés - Az oktatók szerepe a felsőoktatás nemzetköziesítésében 
Konferencia a Campus Mundi program támogatásával

Program

Időpont: 2018.06.06. 10:00-16:00
Helyszín: MOM Kulturális Központ, 1124 Budapest Csörsz u. 18.