Neptun, Webmail és egyéb belépések

Gál Ferenc Főiskola Szeged

A 2017/2018 tanév jelmondata Mert aki sokat kapott, attól sokat követelnek, és akire sokat bíztak, attól annál többet kívánnak. (Lk 12,48b)
2018.6.22., Paulina névnapja van.

Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye címet vette át a GFF Szarvasi Gyakorlóintézmény

    2017. május 23-án Békéscsaba Megyei Jogú Város Városházán az Oktatási Hivatal Pedagógiai Oktatási Központjának rendezésében, a Gál Ferenc Főiskola Szarvasi Gyakorló Általános Iskolája és Gyakorlóóvodája bázisintézményi címet vehetett át szakmai munkája elismeréseképpen. A Bázisintézményi cím átvétele mellett aláírásra került az Oktatási Hivatal és a GFF Szarvasi Gyakorlóintézménye közötti együttműködési megállapodás, amelynek keretében  szakmai szolgáltatóként vesz részt az intézmény a megye köznevelési életében, ad át jó gyakorlatokat, módszertani ismereteket, szervez szakmai napokat, bemutatókat, előadásokat, továbbképzéseket.

    Bíró Gyula igazgató, főiskolai mestertanár a díj átvételekor köszönetet mondott az elhívásért, a POK megyei vezetőjének, az Oktatási Hivatal munkatársainak mind az intézmény, mind a fenntartó Gál Ferenc Főiskola, mind a Szeged-Csanádi Egyházmegye és Dr. Kiss-Rigó László megyéspüspök, nagykancellár nevében. A fenntartó főiskola képviseletében jelen volt Dr. Kozma Gábor rektor, főiskolai tanár képviseletében Dr. Lipcsei Imre dékán, főiskolai tanár. Bíró Gyula elmondta, hogy intézményük a megtisztelő címet szolgálatnak tekintik, annak a szolgálatának, hogy minden erőfeszítésükkel segítsék a köznevelés ügyét, a reformfolyamatok hatékonyabbá tételét, és a kiváló szakmai paraméterek mellett a lelkiségre is megfelelő hangsúlyt fektetve szolgáljanak Békés megye állami, önkormányzati és egyházi fenntartású intézményeinek. A nevelés ügyének fontosságát kihangsúlyozva elmondta, hogy Békés megye egyetlen Gyakorlóintézményeként, köznevelési és felsőoktatási feladatok ellátójaként örömmel vállalja, hogy küldetésének megfelelően támogassa a szakmai innovációkat, a pedagógus szakma „frissülését”, a horizontális tudásmegosztást. Kiemelte, hogy ebben kiváló támogatója a fenntartó Gál Ferenc Főiskola, és az a történelmi múlt, amit a szarvasi pedagógusképzés jelent. Az adottságok kiválóak, hiszen remek szakvezetői kar mellett innovációs programok – tablet program, LEGO program, sportélet, korai idegen nyelvhez szoktatás program fejlesztése, stb. – szerepel a klasszikus módszertani kínálat mellett, amelyek átadhatóak, és átadandóak, ezzel lehetőséget biztosítva a kölcsönös tanulásnak, az egymástól és egymásért való tudásátadás-átvétel gyakorlati megvalósulásának. Az intézmény bemutatásában kitért Szarvas város csodálatos adottságaira, páratlan természeti értékeire, kulturális büszkeségeire. Gondolatait zárva elmondta, hogy a címre úgy tekintenek, mint feladatra, és öröm számukra, hogy a Gál Ferenc Főiskola a megye több városában is bizonyíthat, hiszen Szarvas város mellett Békés városában és Gyula városában is kitűnő fejlesztések, építkező programok mutatják a fenntartó és az egyházmegye társadalmi feladatvállalását, innovációs erejét és elkötelezettségét az értékek szolgálata mellett.

Sz.Zs.