Gál Ferenc Főiskola Szeged

A 2019/2020 tanév jelmondata Hiszen Isten nem a csüggedtség, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét adta nekünk. (2Tim, 1,7)
2020.6.03., Klotild, Pünkösd névnapja van.
Betűméret:  A   A   A

Az éves Oktatás-Informatika-Pedagógia Konferenciát 2019. február 15-én tartották Debrecenben, amin részt vett Dr. Thékes István adjunktus, intézményünk külügyi titkára. Legújabb empirikus kutatásának eredményeit a ’Does an enhanced cognitive load lead to more efficient acquisition of collocational knowledge of EFL assessed via an online test?’ című angol nyelvű előadásában egy kontroll csoportos kísérletnek azt a tapasztalatát mutatta be, hogy a megnövelt kognitív teher pozitívan hat az idegen nyelvi szókapcsolatok elsajátítására. A konferencia teljes absztraktkötete itt érhető el.

Békéscsabán február 16-án tartották meg a TEDx Békéscsaba előadássorozatot a Csabagyöngye kulturális központban, ahol Dr. Thékes István szakértőként lépett színpadra a kétnyelvűséget vizsgáló kutatásainak összefoglalásával. A TED (Technology, Entertainment, Design) különleges konferenciasorozat, amely elkötelezett az Ideas Worth Spreading („Gondolatok, amelyeket érdemes terjeszteni”) eszméje mellett. 30 éve indult Kaliforniából egy kis, exkluzív és különleges konferenciaként, de mára világszerte fogalommá és számos világméretű kezdeményezés táptalajává vált. A békéscsabai telt ház előtt tartott 10 perces előadások izgalmas szombat délutáni élményt nyújtottak a közönségnek, amiben sok GFF-es hallgató és oktató is ott volt.